The best Side of Topraksız tarım

Günümüzde yaşanan ve yaşanmaya devam edecek gibi görünen enerji krizi nedeni ile; doğal gaz ile ısıtma yapılan seralarda maliyetler arttırmaktadır. Enerji krizine bağlı olarak gübre fiyatlarında ki artworkışlarda maliyetleri artırıcı diğer bir unsurdur.

YouTube Destek Sistemi üzerinde sunulan farklı seviyelerin açıklamalarını okuyarak, hangi ayrıcalıklara erişebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Basitçe söylemek gerekirse: Hidroponik, toprağı atlamanın, bitkinin köklerini desteklemek için farklı bir malzemeye daldırmanın ve doğrudan besin açısından zengin suda mahsul yetiştirmenin bir yoludur.

Meydana gelen bu değişiklikler ise more info bir noktada belirli bir zorunluluktan kaynaklanıyor: Artan popülasyon karşısında tüm dünyaya yetebilecek kapasitede üretim yapabilmek. Ve iş daha verimli bitki üretimine geldiğimizde, diğer tüm alternatiflerden ayrılan bir yöntem karşımıza çıkıyor: Hidroponik tarım.

Bu sistemde tankların içinde sıvı halde bulunan besinler, pompalanarak köklerle buluşturulur ve azalan besinlerin yerine rutin takviyeleri yapılır.

İster evinizde, ister büyük ölçekli arazilerinizde topraksız tarıma başlamak için ihtiyaç duydunuz malzemeleri kolayca temin edebilir, detaylı bilgi alabilirsiniz.

Kreosus destekçilerimizin reklamsız deneyimi, destek olmaya başladıkları anda devreye girmektedir ve ek bir işleme gerek yoktur.

Topraklı üretimde ihtiyaç duyulan suyun %10’u kadar su ile üretim yapılabilir. Bu sayede topraksız tarımda, su tasarrufu da sağlanmış olur.

Gelecekte, bu yenilikçi tarım yöntemi, gıda üretimini daha sürdürülebilir ve verimli hale getirmek için giderek daha fazla önem kazanabilir diye düşünülüyor.

Yapılan bazı araştırmalar, hidroponik sistem ile yetiştirilen ürünlerin geleneksel tarımla yetiştirilenlere oranla daha uzun raf ömrüne sahip olduğunu gösterir.

Topraksız tarım denildiğinde herkesin aklına hidroponik tarım gelmektedir. Bu sıkça karşılaşılan bir hatadır. Oysa Topraksız tarım, yalnızca su kültüründen ibaret değildir.

Çeşitli avantajlarının yanında bu tarım yönteminin önündeki en büyük engellerden biri başlangıç aşamasında ciddi bir maliyete sebep olması ve sonrasında bu maliyetin karşılanabileceğine dair yarattığı tartışmalardır.

Besin Solüsyonu Hassasiyeti: Bitkiler için hazırlanan besin solüsyonu hatasız olmalıdır. Hidroponik tarım, besin hatalarına tolerans göstermez, bu nedenle besin solüsyonunun doğru bir şekilde hazırlanması kritik öneme sahiptir.

Besin çözeltisi bulunan thirty cm derinlikteki tekne içerisine bitkilerin yerleştirilmesi ile yapılan durgun su kültürü tekniğidir. Ph değeri ve yetiştirilen bitkinin gereksinimleri göz önüne alınarak seven-14 gün aralılarla çözelti değişimi yapılır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *